Home Informatie Onze Wijnen Contact
Amarone della Valpolicella doc 2008 - Corte Lenguin  

CATEGORIE: Rode wijn

HERKOMST: Italië - Veneto, producent Corte Lenguin

DRUIVENSOORT: Corvina, Molinara, Rondinella

VINIFICATIE: Een volle wijn met veel structuur, complex en elegant. Een bijzondere smaak met de expressie van het terroir. Een wijn niet vergelijkbaar met andere wijnen die enkel beter wordt naarmate hij ouder wordt.
De druiven Corvina 70%, Rondinella 25% en Molinara 5% worden geoogst vanaf half september tot begin oktober. Na de oogst worden de druiven op roosters verspreid in de “fruitkamers”. Deze fruitkamers zijn voorzien van een goede ventilatie. Zodoende drogen de druiven zorgvuldig tot begin februari. Zij verliezen hierbij ongeveer de helft van hun oorspronkelijke gewicht verloren. Door de natuurlijke dehydratie bekomt men een concentratie van aroma’s, suikers en polifenolen.

KARAKTER: Deze wijn rijpt minimaal 2 tot 3 jaar deels in grote Franse eiken vaten en deels in kleinere “Barriques”. Daarna volgt nog een lange rust op fles gedurende 6 maanden. Een intens robijnrode kleur met een opvallend aroma. Een toets van kersen, kruiden en een licht bittere amandelsmaak. Deze Amarone heeft een sterk karakter en is tezelfdertijd zacht, warm, vol en fluwelig.

Amarone della Valpolicella doc 2008 - Corte Lenguin

Wijnsoorten » Compleet overzicht
  Kies een wijnsoort op:
» Rode wijnen
» Witte wijnen
» Rosé wijnen
» Champagnes
» Dessert wijnen
» Olijfolie
» Compleet overzicht
» Wijn uit Duitsland
» Wijn uit Chili
» Wijn uit Frankrijk

» Wijn uit Italië
» Wijn uit Portugal
» Wijn uit Zuid Afrika
Nieuwsbrief
Wilt u op de hoogte gehouden worden van aanbiedingen, nieuwe wijnen en proeverijen? Meld u dan aan voor onze nieuwsbrief.


Adres gegevens
Adres
Aficion Wijnen
Vosberg 21
5981 Panningen

Google Maps
Email
Aficion Wijnen
aficion@planet.nl
Telefoon
• 06-23014938
• 077-3061661